Kreeta on gurmaanide paradiis

gurmaanid
Ma ei pea end gurmaaniks, aga võin julgelt väita, et Kreeta on vaieldamatult gurmaanide paradiis!
Tegelikult on isegi loomulik, et tänu Kreetale võib täitsa gurmaaniks saada. Tunnen inimesi, kellega on nii juhtunud. Gurmaanlus pole kindlasti eesmärk, see on pigem eluviis... kui täpsemalt öelda, siis elu nautimise viis.

Peale traditsiooniliste tavernade kokkade, tegutsevad Kreetal geeniused, kes on viinud päikesesaare nii kõrgele tasemele, et siia tullakse ainult ühe konkreetse koka pärast. Enamik neist toimetab kõrgklassihotellide restoranides, aga õnneks avatakse järjest rohkem restorane, mis on avatud kõigile.

Hiljuti puutusin kokku ühe geeniusega - kohas, kus on hästi korraldatud rand, kokteilibaar ja restoran. Tase, mis väärib parimaid komplimente.

Läbi maitsvate roogade tutvusin Alexandrosega, kes on olnud kokanduses alates 17. eluaastast. Tänaseks on ta pälvinud mitu prestiižset rahvusvahelist tiitlit kaasaegse vahemereköögi gastronoomia valdkonnas. Iga tema roog on nii võrratu maitse ja kujundusega, et kirjeldamiseks lihtsalt ei jätku sõnu. Iga ampsuga tunnetad, et tema loovuses on palju armastust, et kogu tähelepanu on puhtalt sellel, et luua midagi otse südamest. Nii kingib ta läbi oma julgete sammude maailmale meistriteoseid. Nähes taldrikul meeletult ilusat rooga, kus iga koostisosa on täielikus harmoonias ja tasakaalus, mõtled endamisi: "Kuidas on meil, inimestel, nii vedanud, et igaühes elab Geenius!"

Isegi selline tavaline asi nagu näiteks oliiviõli. Nii selle saamise tehnoloogia kui ka õli ise on ju geeniuste leiutised. Puhas kuld. Otse loodusest. Ilma lisanditeta. Vähemalt mina imetlen iga kord, kuivõrd geniaalsed võivad olla inimesed, kes on traditsioone jätkanud ja viinud nii kõrgele tasemele. Muide, minu ja teie lemmik Vassilakis oliiviõlid on esindatud tunnustatud Kreeta restoranides, mis pakuvad kõrgetasemelist autentset kreeta kööki. Kuulsad Kreeka kokad aga, nagu näiteks Giannis Baxevanis, ei väsi neid õlisid kiitmast - võrratu rikkaliku maitse ja kvaliteedi poolest. Mina igatahes olen kõigiga nõus. Geeniused tunnustavad geeniuseid tehes parimaid valikuid

Kommentaarid

Email again:

Eelmine

kokkame kreetal
Kokkame koos Kreetal!

Järgmine

oliiviõlispikker
Oliiviiõli valimise spikker

Jaga seda artiklit