Näeme turiste juba kuu aja pärast Üle 5 kuu karantiinis, ilma võimaluseta vabalt saarel ringi liikuda... Kohvikutes-restoranides käimine ununenud, poodides ostlemine on keeruline, lapsed e-õppel... апрель 15, 2021 — albina.prenga
Me kõik oskame kreeka keelt Keegi vähem, keegi rohkem. Aga kõik. Ja kasutame kreekakeelseid sõnu igapäevaselt. Loe lähemalt апрель 11, 2021 — albina.prenga
Kaua oodatud kaunikesed Lõpuks on Eestisse jõudnud minu lemmiktootja Vassilakis esimese külmpressi oliiviõlid! Üle 3,700km läbinud vedel kuld Kreetalt on eriline, kuna viimase 22 aasta jooksul on selle talve saagil rekordiliselt madal happesus! Loe lähemalt апрель 08, 2021 — albina.prenga
Kalo mina! Nii ütleb iga kreeklane iga kuu esimesel päeval, soovides head kuud. Õhus on tunda kevadet ja paljud on hakanud kehapuhastusega tegelema. Suvi pole ju mägede taga! Loe edasi апрель 01, 2021 — albina.prenga
Kreetalaste usk parimasse 21. sajandi algul õpetas meil pedas (nüüdses Tallinna Ülikoolis) professor, kes tihti ütles: "Kannatus toob roose" (türgi vanasõna). See ütlus jäi mulle terveks eluks meelde ja ise kasutan seda päris tihti - nii enda, kui teiste lohutuseks. Loe edasi март 28, 2021 — albina.prenga
Uus logo ja rohkem rõõmu toomist Kreeta fännidele! Täna on Kreekas eriline päev! Kreeka on olnud üle 400 aasta Ottomani impeeriumi ikke all. Täna möödus 1821.a vabadusvõitlusest ja iseseisvuse väljakuulutamisest täpselt 200 aastat. Xronia polla, Ellada! Loe edasi март 25, 2021 — albina.prenga
Pulmatseremoonia Kreetal Kreetal pulmatseremoonia korraldamisega puutusin esimest korda kokku aastal 2012. Siis kaasas mind üks hea tuttav protsessi ja olen siiamaani tänulik selle põneva kogemuse eest. Loe edasi март 21, 2021 — albina.prenga
Milles peitub oliiviõli neitsilikkus? Hiljuti uudistes valgustatud ebakvaliteetse oliiviõli teema on meedias tekitanud poleemikat, tarbijate seas aga rohkem kahtlusi. Oliiviõli valimine supermarketist on järjest rohkem muutumas väljakutseks - on esindatud palju brände, aga usaldus pole endine. Paljude jaoks pole isegi tähtis tootja riik, kuid oliiviõli olgu päris ja etikettidel olev info vastaku sisule. Loe edasi март 18, 2021 — albina.prenga
Oliiviõli kasutamisest Eestis Kreeka kohta on ju selge - oliiviõli kasutatakse igalpool, ja majapidamises on see tihtipeale ainus õli. Mis suhe eestlasel oliiviõliga on? Sellest sain hiljuti teada tänu Kliendiuuringud.ee poolt läbi viidud mini-uuringule. Loe edasi март 10, 2021 — albina.prenga
Miks Kreeta dieet nii kuulus on? Vaadeldes kaasaegseid kreetalasi, üllatun sellest, kui palju on siin ülekaalulisi (eriti laste ja noorte seas). Loe edasi март 08, 2021 — albina.prenga
Kreeklased ja nende toidukultus Aastaid kohalikega suheldes olen aru saanud, et peamiseks teemaks on alati toit. Ajad kolleegidega juttu ilmast ja lähed tahes-tahtmata toidu peale. Alustad tuttavaga vestlust lastest ja ei märka, kuidas oled juba 10 minutit toidust kõnelenud. Loe edasi февраль 28, 2021 — albina.prenga
Sain kreeka keele selgeks enamasti tänu muusikale Kui meil siin veel autot polnud, oli nii äge hommikuti raadio saatel tööle bussiga sõita, nautides aknast lummavaid vaateid. Mul alati vedas, sest kõigil bussijuhtidel oli hea muusikamaitse. Algul lihtsalt kuulasin, sõnadest ei saanud aru. Loe edasi февраль 21, 2021 — albina.prenga
Kreeta: ootus ja tegelikkus Kui klassiõde 2006. aastal meile puhkust Kreetal orgunnis, kujutasin ma seda ette nii nagu siin pildil. Vaikne rand, palmipuud, päike ja käes eksootiline kokteil. See oli minu esimene pakettpuhkus ja aega süvenemiseks oli null kuna tegelesin karjääriga rahvusvahelises firmas. Loe edasi февраль 18, 2021 — albina.prenga
Oliiviõli kasulikkusest tulevastele ja värsketele emadele Miks ma sellest kirjutan? Alles hiljuti olin teist korda lapseootel. Oliiviõli kohta uurisin veel esimese raseduse ajal, kuid seekord põhjalikumalt. Loe edasi январь 22, 2021 — albina.prenga
Milline oli meie 2020? Uue aasta saabumist seostan ma alati kodumaal käimisega. Muinasjutuline vanalinn, pühad pereringis, kohtumised sõpradega, lumi, glögi, piparkoogid.. Loe edasi декабрь 29, 2020 — albina.prenga