Oliiviiõli valimise spikker

oliiviõlispikker
Kasulikud soovitused:
• Olgu oliiviõli VÄRSKE:
Vaata pudelil saagi korjamise kuupäeva. Viimase 12 kuu jooksul korjatud oliividest pressitud õli on parim! Säilivusaeg ei tohi ületada 1,5 aastat alates korjamise päevast.

Vali EXTRA VIRGIN oliiviõli kui:
- Sa hoolid maitsest ja soovid turgutada oma keha kõrgeima kvaliteedi oliiviõliga.
- Sa ei valmista toitu kõrgetel temperatuuridel.
- Sa ei otsi soodsamaid lahendusi.

• Kuidas ära tunda EHE ekstra neitsioliiviõli?
- See lõhnab nagu värsked oliivid, meeldivate maitsenüanssidega nagu nt värskelt niidetud muru või rukkola.
- Kergelt mõrkjas maitse ja piprane noot viidavad tervislike fenoolide sisaldusele.
- See ei pea lõhnama nagu miski mittelooduslik, nagu nt kartong, rasvakriit või salaami (mök!)

• Millise oliiviõliga KOKATA?
Ekstra neitsioliiviõlide maitsed varieeruvad: hõrgust robustseni.
- Kasuta delikaatsema maitsega oliiviõli kui sa ei soovi, et selle aroom domineeriks.
- Vali aroomiderikas oliiviõli kui soovid lisada roogadele puuviljahõngu ja sära.

Soovin, et oleksid terve ja rõõmus  nagu üks eluterve kreetalane!

Kommentaarid

Email again:

Eelmine

gurmaanid
Kreeta on gurmaanide paradiis

Järgmine

kreekasõnad
Kreeta turisti minimaalne sõnavara

Jaga seda artiklit