Tervislik feta-spinati quiche

tervislik feta-juustu quiche
Ütlen kohe alguses: taigen on jahu- ja pärmivaba. Pirukas sobib ideaalselt kõigile, kes soovivad jahutoodete osakaalu vähendada, samuti KETO-toitumiskava jälgijatele.
Tee kõigepealt valmis täidis ning seejärel piruka põhi.

Taigen:
• 4 spl võid
• 4 spl ekstra neitsioliiviõli
• 2 suurt muna
• 4 spl pähklijahu sinu valikul (kasutasin mandlijahu)
• 4 spl kookosejahu
• 1 tl meresoola
• 1/3 tl jahvatatud muskaatpähklit

Täidis:
• spinatit nii palju kui soovid
• 1 sibul
• 3 suurt muna
• 150g fetajuustu
• 1/2 tl värskelt jahvatatud pipart

Sega kokku munad, oliiviõli ja sulatatud või. Lisa lusika kaupa mandli- ja kookosejah ja sega korralikult läbi. Jälgi, et taignas poleks klompe. Lisa soola ja muskaatpähklit.

Kui taigen on liiga kleepuv, pane see natukeseks ajaks külmkappi.

Määri 22cm küpsetusvorm võiga ning aseta taigen, vormides kätega piruka põhja ja ääri. Küpseta 10 min 200C kraadi juures.

Täidis: passeeri sibul oliiviõlis, lisa nii palju spinatit kui soovid ning hauta kuni sibul on pehme. Võid ka sibulata teha - maitse asi. Kui spinati-sibula segu ära jahtub, lisa ülejäänud ained ja täida sellega piruka põhi. Küpseta 10-15 min 180C kraadi juures.

Lõika kui ära jahtub. Muide, pirukas maitseb järgmisel päeval isegi paremini - pane külmkappi ja söö hommikul. Hed isu!

Kommentaarid

Email again:

Eelmine

Lihapallid fetajuustuga
Lihapallid fetajuustuga

Järgmine

Jaga seda artiklit