Ütlen kohe alguses: taigen on jahu- ja pärmivaba. Pirukas sobib ideaalselt kõigile, kes soovivad jahutoodete osakaalu vähendada, samuti KETO-toitumiskava jälgijatele.
Tee kõigepealt valmis täidis ning seejärel piruka põhi.
⠀
Taigen:
• 4 spl võid
• 4 spl ekstra neitsioliiviõli
• 2 suurt muna
• 4 spl pähklijahu sinu valikul (kasutasin mandlijahu)
• 4 spl kookosejahu
• 1 tl meresoola
• 1/3 tl jahvatatud muskaatpähklit
⠀
Täidis:
• spinatit nii palju kui soovid
• 1 sibul
• 3 suurt muna
• 150g fetajuustu
• 1/2 tl värskelt jahvatatud pipart
⠀
Sega kokku munad, oliiviõli ja sulatatud või. Lisa lusika kaupa mandli- ja kookosejah ja sega korralikult läbi. Jälgi, et taignas poleks klompe. Lisa soola ja muskaatpähklit.
⠀
Kui taigen on liiga kleepuv, pane see natukeseks ajaks külmkappi.
⠀
Määri 22cm küpsetusvorm võiga ning aseta taigen, vormides kätega piruka põhja ja ääri. Küpseta 10 min 200C kraadi juures.
⠀
Täidis: passeeri sibul oliiviõlis, lisa nii palju spinatit kui soovid ning hauta kuni sibul on pehme. Võid ka sibulata teha - maitse asi. Kui spinati-sibula segu ära jahtub, lisa ülejäänud ained ja täida sellega piruka põhi. Küpseta 10-15 min 180C kraadi juures.
⠀
Lõika kui ära jahtub. Muide, pirukas maitseb järgmisel päeval isegi paremini - pane külmkappi ja söö hommikul. Hed isu!
⠀
Taigen:
• 4 spl võid
• 4 spl ekstra neitsioliiviõli
• 2 suurt muna
• 4 spl pähklijahu sinu valikul (kasutasin mandlijahu)
• 4 spl kookosejahu
• 1 tl meresoola
• 1/3 tl jahvatatud muskaatpähklit
⠀
Täidis:
• spinatit nii palju kui soovid
• 1 sibul
• 3 suurt muna
• 150g fetajuustu
• 1/2 tl värskelt jahvatatud pipart
⠀
Sega kokku munad, oliiviõli ja sulatatud või. Lisa lusika kaupa mandli- ja kookosejah ja sega korralikult läbi. Jälgi, et taignas poleks klompe. Lisa soola ja muskaatpähklit.
⠀
Kui taigen on liiga kleepuv, pane see natukeseks ajaks külmkappi.
⠀
Määri 22cm küpsetusvorm võiga ning aseta taigen, vormides kätega piruka põhja ja ääri. Küpseta 10 min 200C kraadi juures.
⠀
Täidis: passeeri sibul oliiviõlis, lisa nii palju spinatit kui soovid ning hauta kuni sibul on pehme. Võid ka sibulata teha - maitse asi. Kui spinati-sibula segu ära jahtub, lisa ülejäänud ained ja täida sellega piruka põhi. Küpseta 10-15 min 180C kraadi juures.
⠀
Lõika kui ära jahtub. Muide, pirukas maitseb järgmisel päeval isegi paremini - pane külmkappi ja söö hommikul. Hed isu!
Kommentaarid