Oled kindlasti täheldanud, et külmas oliiviõli kristalliseerub. Mõned teist on saatnud pilte küsimusega, et mis õlil viga on, et pole sellist enne näinudki.
Hingame välja! Sest muretsemiseks pole põhjust.
See on täiesti loomulik protsess, mis just kinnitab, et oliiviõli on ehe, ilma lisaainetega töötlemata. Elus ja puhas, nagu Kreeta loodus ise.
⠀
Kui sa näeks, kuidas põlevad noored oliivioksad... Omaette elamus! Oksa otsas moodustuvad õlimullid ja teevad kordumatut "muusikat". Sest õli jookseb mööda oksi nagu veri meie kehas. Oleks põnev teada, kas oliivipuu toidab õliga läbi oma võimsate juurte ka maad? Või on ainult inimesel nii vedanud, et saab vedela kullaga oma rakke tervena hoida? On ikka looduse ime - puu, mis annab vilju nii toiduks kui ka kokkamiseks, iluhoolduseks!
⠀
Õli põhikomponendiks on oleiinhape, mis temperatuuril 3-4C muudab oma struktuuri - nii võib näha pudelis helbeid hägusas vedelikus ja mida iganes arvata. Õnnitlen sind - su käes on kõige ehedam oliiviõli, mis näitab sulle oma looduslikkust täies ilus. Nii kui õli toatemperatuuril taas ühtlaseks muutub, saadab ta sulle signaali: "Olen valmis sinu toitu rikastama ning sind terveks ja ilusaks tegema!"
⠀
Miks pudelil ei ole märgitud, et teatud temperatuuril õli kristalliseerub? Sest temperatuur sõltub oliivide sordist, viljade küpsemise staadiumist ning pressimise protsessi käigust. Nii peen on see teadus!
⠀
Loodus on kinkinud oliividele vahakihi, et see kaitseks vilju kahjulikest mõjudest ning selleks, et viljades säiliks looduslik niiskus. Vaha ongi esimene aine, mis moodustab madalal temperatuuril helbeid. Mõned tootjad hoiavad oliiviõli külmal temperatuuril, et nendest "jääkidest" vabaneda, et oliiviõli näeks esinduslikum välja. Kuid sellisena pole see enam täisväärtuslik ekstra neitsioliiviõli, nagu loodus on meile kinkinud.
⠀
Kreeta loodus on aga maailmale kinkinud kõige intensiivsema aroomiga oliiviõli. See on üks põhjustest, miks mõned Itaalia tootjad lisavad oma õlidele Kreeta vedelat kulda. Jah, iga aasta enne jõule lahkuvad päikesesaarelt Itaalia tsisternid täis aromaatset Koroneiki oliiviõli.
⠀
Kui sa näeks, kuidas põlevad noored oliivioksad... Omaette elamus! Oksa otsas moodustuvad õlimullid ja teevad kordumatut "muusikat". Sest õli jookseb mööda oksi nagu veri meie kehas. Oleks põnev teada, kas oliivipuu toidab õliga läbi oma võimsate juurte ka maad? Või on ainult inimesel nii vedanud, et saab vedela kullaga oma rakke tervena hoida? On ikka looduse ime - puu, mis annab vilju nii toiduks kui ka kokkamiseks, iluhoolduseks!
⠀
Õli põhikomponendiks on oleiinhape, mis temperatuuril 3-4C muudab oma struktuuri - nii võib näha pudelis helbeid hägusas vedelikus ja mida iganes arvata. Õnnitlen sind - su käes on kõige ehedam oliiviõli, mis näitab sulle oma looduslikkust täies ilus. Nii kui õli toatemperatuuril taas ühtlaseks muutub, saadab ta sulle signaali: "Olen valmis sinu toitu rikastama ning sind terveks ja ilusaks tegema!"
⠀
Miks pudelil ei ole märgitud, et teatud temperatuuril õli kristalliseerub? Sest temperatuur sõltub oliivide sordist, viljade küpsemise staadiumist ning pressimise protsessi käigust. Nii peen on see teadus!
⠀
Loodus on kinkinud oliividele vahakihi, et see kaitseks vilju kahjulikest mõjudest ning selleks, et viljades säiliks looduslik niiskus. Vaha ongi esimene aine, mis moodustab madalal temperatuuril helbeid. Mõned tootjad hoiavad oliiviõli külmal temperatuuril, et nendest "jääkidest" vabaneda, et oliiviõli näeks esinduslikum välja. Kuid sellisena pole see enam täisväärtuslik ekstra neitsioliiviõli, nagu loodus on meile kinkinud.
⠀
Kreeta loodus on aga maailmale kinkinud kõige intensiivsema aroomiga oliiviõli. See on üks põhjustest, miks mõned Itaalia tootjad lisavad oma õlidele Kreeta vedelat kulda. Jah, iga aasta enne jõule lahkuvad päikesesaarelt Itaalia tsisternid täis aromaatset Koroneiki oliiviõli.
Oled neid ilusaid õlihelbeid näinud?
Kommentaarid