Uskumatu - inimene on pühendanud terve elu oliiviõli uurimisele!
Juhtiv teadlane Apostolos Kyritsakis sai riikliku tunnustuse oma panuste eest. Oktoobri lõpus autasustati teda ametlikult Elos külas, kus ta sündis.
⠀
Apostolose panus Kreeta oliiviõli tootmise kultuuri on kuldaväärt! Ta on põhjalikult uurinud õlitootmise toodetes ja kõrvalsaadustes sisalduvaid looduslikke antioksüdante. Samuti tegureid, mis kujundavad toodete kvaliteeti kogu tootmisprotsessi vältel. Oma raamatus "Oliiviõli. Tavapärane ja orgaaniline, söödav oliiv ja oliivipasta" annab Apostolos olulist teavet kaasaegsete kvaliteedikontrolli ja võltsimise tehnikate rakendamisest. Kõige tähtsam aastatepikkune uurimistöö aga seisneb selles, et teadlane on uurinud ja loetlenud hulgaliselt andmeid oliiviõli tervislike toiteväärtuste kohta ning on mitmekordselt tõestanud, et oliiviõli on suurepärane funktsionaalne toit.
⠀
Härra Kyritsakis on Kreeka Rahvusvahelise Ülikooli emeriitprofessor ning on üks esimestest teadlastest maailmas, kes on sügavalt uurinud just Kreeta oliiviõli kasulikke omadusi.
⠀
Apostolos Kyritsakis õppis põllumajanduse erialal AUTH'is. 1974. a suundus ta Michigani Ülikooli, kus jätkas õpinguid toitumisteaduse ja nutrioloogia valdkonnas. Magistri- ja doktorikraadi sai ta uurimistöödega Kreeta oliiviõli teemal.
⠀
Naastes tagasi Kreekasse, seadis ta eesmärgiks parendada oliiviõli kvaliteeti ning on töötanud Oliiviinstituudis. Alates 1981 kuni pensionieani on Apostolos olnud Thessaloniki Ülikooli toidutehnoloogia osakonna professor, kus on jaganud teadmisi oliiviõli ja rasva sisaldavate toiduainete osas.
⠀
Apostolos on Hispaania ajakirja "Grasas y Aceites" toimetuse liige, Itaalia Oliiviõli Akadeemia ja mitmete teiste teadusühingute liige. Ta on tuntud teadusajakirja "Journal of American Oil Chemists Society" kaastoimetaja.
⠀
2010. a pälvis ta American Chemical Oil Society eriauhinna, mida omistatakse ainult 2%-le selle liikmetest terves maailmas.
⠀
Ma ei väsi imestamast, kui palju on Kreetal tegelasi, kes on andnud maailmale nii palju väärtuslikke teadmisi, mida võime parema tervise nimel edukalt kasutada!
⠀
Apostolose panus Kreeta oliiviõli tootmise kultuuri on kuldaväärt! Ta on põhjalikult uurinud õlitootmise toodetes ja kõrvalsaadustes sisalduvaid looduslikke antioksüdante. Samuti tegureid, mis kujundavad toodete kvaliteeti kogu tootmisprotsessi vältel. Oma raamatus "Oliiviõli. Tavapärane ja orgaaniline, söödav oliiv ja oliivipasta" annab Apostolos olulist teavet kaasaegsete kvaliteedikontrolli ja võltsimise tehnikate rakendamisest. Kõige tähtsam aastatepikkune uurimistöö aga seisneb selles, et teadlane on uurinud ja loetlenud hulgaliselt andmeid oliiviõli tervislike toiteväärtuste kohta ning on mitmekordselt tõestanud, et oliiviõli on suurepärane funktsionaalne toit.
⠀
Härra Kyritsakis on Kreeka Rahvusvahelise Ülikooli emeriitprofessor ning on üks esimestest teadlastest maailmas, kes on sügavalt uurinud just Kreeta oliiviõli kasulikke omadusi.
⠀
Apostolos Kyritsakis õppis põllumajanduse erialal AUTH'is. 1974. a suundus ta Michigani Ülikooli, kus jätkas õpinguid toitumisteaduse ja nutrioloogia valdkonnas. Magistri- ja doktorikraadi sai ta uurimistöödega Kreeta oliiviõli teemal.
⠀
Naastes tagasi Kreekasse, seadis ta eesmärgiks parendada oliiviõli kvaliteeti ning on töötanud Oliiviinstituudis. Alates 1981 kuni pensionieani on Apostolos olnud Thessaloniki Ülikooli toidutehnoloogia osakonna professor, kus on jaganud teadmisi oliiviõli ja rasva sisaldavate toiduainete osas.
⠀
Apostolos on Hispaania ajakirja "Grasas y Aceites" toimetuse liige, Itaalia Oliiviõli Akadeemia ja mitmete teiste teadusühingute liige. Ta on tuntud teadusajakirja "Journal of American Oil Chemists Society" kaastoimetaja.
⠀
2010. a pälvis ta American Chemical Oil Society eriauhinna, mida omistatakse ainult 2%-le selle liikmetest terves maailmas.
⠀
Ma ei väsi imestamast, kui palju on Kreetal tegelasi, kes on andnud maailmale nii palju väärtuslikke teadmisi, mida võime parema tervise nimel edukalt kasutada!
Kommentaarid