Saganaki

Saganaki retsept - Üllatav Kreeta
Saganaki on klassikaline kreeka mezé ehk suupiste, mida näeb iga taverna menüüs. Tavaliselt tehakse seda kas Kefalotyri või Graviera juustust, aga on olemas ka muid variante - feta juustust kas praetuna või ahjus, ja isegi fillo taignas..
Olen maitsnud ka eri juustudest tehtud Saganakit. Kõik on head! 

Kes loobuks suus sulavast praetud juustust, eriti veini või raki kõrvale? Seda on nii lihtne teha, kõigest paar minutit.

Vaja läheb:
  • Kefalotyri / Graviera või ükskõik mis kollane kõva juust (mitte aga liiga kõva, et ei sulaks)
  • Oliiviõli
  • Jahu
  • Külm vesi
  • Pipar maitse järgi
  • Sidrunilõik
Teeme panni kuumaks ja valame oliiviõli. Paneerimine: külm vesi ja seejärel jahu, nii 3-4 korda. Asetame juustutüki õli sisse ja praeme mõlemalt poolt.

Serveerime sidruniga, et selle mahla saaks enne söömist peale pigistada.

Head isu!

Kommentaarid

Email again:

Eelmine

Kreekapärane pesto
Kreekapärane pesto

Järgmine

Baklazaani dipikaste - Üllatav Kreeta
Kreeka baklažaani dipikaste

Jaga seda artiklit