Saganaki on klassikaline kreeka mezé ehk suupiste, mida näeb iga taverna menüüs. Tavaliselt tehakse seda kas Kefalotyri või Graviera juustust, aga on olemas ka muid variante - feta juustust kas praetuna või ahjus, ja isegi fillo taignas..
Olen maitsnud ka eri juustudest tehtud Saganakit. Kõik on head!
Kes loobuks suus sulavast praetud juustust, eriti veini või raki kõrvale? Seda on nii lihtne teha, kõigest paar minutit.
⠀
Vaja läheb:
⠀
Serveerime sidruniga, et selle mahla saaks enne söömist peale pigistada.
⠀
Head isu!
Kes loobuks suus sulavast praetud juustust, eriti veini või raki kõrvale? Seda on nii lihtne teha, kõigest paar minutit.
⠀
Vaja läheb:
- Kefalotyri / Graviera või ükskõik mis kollane kõva juust (mitte aga liiga kõva, et ei sulaks)
- Oliiviõli
- Jahu
- Külm vesi
- Pipar maitse järgi
- Sidrunilõik
⠀
Serveerime sidruniga, et selle mahla saaks enne söömist peale pigistada.
⠀
Head isu!
Kommentaarid