Klassikaline Mousaka on üks lemmikroogadest, aga selle valmistamine on aeganõudev. Leiutasin alternatiivi, mis on sama maitsev. Lihtne, kiire ja kasulik.
Vaja läheb:
• ekstra-väärisoliiviõli
• 2 keskmist baklažaani
• 400g hakkliha
• 1 pakki Mascarponet või toorjuustu
• 0.5 pakki toidukoort
• 150g riivjuustu
• Paar spl tomatipastat
• 1 sibulat
• Suvikõrvitsat vähem kui baklažaani
• Natuke küüslauku
• Soola, pipart, lemmikmaitseaineid
⠀
Lõikame baklažaani kuubikuteks ja praeme ekstra-väärisoliiviõlis. Lisame paprikat ja suvikõrvitsat, segame kokku. Kui köögiviljad on pehmed, lisame sibulat, küüslauku ja mida iganes soovid (maitsetaimed, maitseained).
⠀
Lisame hakkliha, segame kokku ja hautame. Lisame pipart ja soola, tomatipastat ning hautame kuni kõik köögiviljad on pehmed.
⠀
Laisk "Bechamel" kaste:
Segame Mascarpone või toorjuustu toidukoorega ning lisame riivjuustu. Madalal tulel vaikselt segades peaks tulema korralik paks kaste.
⠀
Valame mousaka-segu vormi ning kallame peale kastet. Paneme ahju küpsetama 180C juures kuni kaste on kaunilt kuldpruun.
⠀
Võtame ahjust välja, ootame kuni ära jahtub ja puistame peale peterselli. Kui ei jõua ära oodata, siis kuumana ei hoia mousaka vormi, aga maitsev sellegipoolest.
⠀
Head isu!
• ekstra-väärisoliiviõli
• 2 keskmist baklažaani
• 400g hakkliha
• 1 pakki Mascarponet või toorjuustu
• 0.5 pakki toidukoort
• 150g riivjuustu
• Paar spl tomatipastat
• 1 sibulat
• Suvikõrvitsat vähem kui baklažaani
• Natuke küüslauku
• Soola, pipart, lemmikmaitseaineid
⠀
Lõikame baklažaani kuubikuteks ja praeme ekstra-väärisoliiviõlis. Lisame paprikat ja suvikõrvitsat, segame kokku. Kui köögiviljad on pehmed, lisame sibulat, küüslauku ja mida iganes soovid (maitsetaimed, maitseained).
⠀
Lisame hakkliha, segame kokku ja hautame. Lisame pipart ja soola, tomatipastat ning hautame kuni kõik köögiviljad on pehmed.
⠀
Laisk "Bechamel" kaste:
Segame Mascarpone või toorjuustu toidukoorega ning lisame riivjuustu. Madalal tulel vaikselt segades peaks tulema korralik paks kaste.
⠀
Valame mousaka-segu vormi ning kallame peale kastet. Paneme ahju küpsetama 180C juures kuni kaste on kaunilt kuldpruun.
⠀
Võtame ahjust välja, ootame kuni ära jahtub ja puistame peale peterselli. Kui ei jõua ära oodata, siis kuumana ei hoia mousaka vormi, aga maitsev sellegipoolest.
⠀
Head isu!
Kommentaarid